marți, 23 iunie 2009

Salată caldă de cartofi noi cu șuncă și brânză maturată


500 g cartofi noi, înjumătățiți, 2 linguri ulei de măsline, 2 cepe roșii, tăiate în 6 bucăți fiecare, 4 felii de șuncă afumată tăiată în bucăți mari (sau un piept de pui gata făcut, tăiat cuburi sau fâșii), 5 ciuperci feliate, o lingură muștar dulce bavarez, 2 linguri oțet balsamic, 1 lingură smântână, 2 linguri ulei, 100 g frunze de spanac, 85 g brânză cu mucegai

Se încinge cuptorul la 200 grade. Se așază cartofii îmtr-o tavă și se freacă cu 2 linguri de ulei și puțină sare. Se coc 20 de minute, apoi se adaugă bucățile de ceapă și se amestecă bine. Se mai lasă încă 20 de minute până ce cartofii capătă o culoare aurie, iar ceapa se înmoaie și se caramelizează. Se scot și se lasă să se răcorească.
Se încinge o tigaie și se sotează șunca până devine crocantă. Se adaugă feliile de ciuperci și se lasă aprox. 5 minute până se înmoaie.
Între timp se face dressingul din muștar, smântână, ulei și oțet balsamic.
Se pun într-un bol mare cartofii, ceapa, șunca și ciupercile împreună cu spanacul, se toarnă dressingul și se amestecă bine. Se presară deasupra bucățile de brânză și...
POFTĂ BUNĂ :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu