sâmbătă, 27 iunie 2009

Pui festiv auriu cu 5 condimente

În acest weekend am fost ocupată cu prelucratul pozelor, dar tot mi-am gasit 5 minute să gătesc ceva delicios... Penelopa mă numesc :)

8 pulpe de pui, partea superioară și cea inferioară, 3 cepe verzi tăiate fin pentru decor
Pentru marinadă: 4 linguri ulei de arahide, 6 căței de usturoi tăiați fin, o bucată de ghimbir proaspăt tăiată felii, 4 linguri vin de orez, 4 linguri sos de soia, 4 linguri miere, un praf de cinci condimente

Se amestecă într-un bol ingredientele de marinadă, se pune puiul într-un bol și se toarnă peste el marinada, amestecând pentru a-l glazura. Se acoperă și se lasă la rece 20 de minute sau chiar o zi dacă aveți timp. Se încălzește cuptorul la 160 grade, se scoate puiul din bolul cu marinadă și se pune într-o tavă cu pielea în jos. Se ține la cuptor 20 de minute, după care se întoarce și se toarnă restul de marinadă. Se mai pune 20-30 minute la cuptor, până ce se rumenește și devine lipicios. Se servește decorat cu ceapă verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu