miercuri, 17 iunie 2009

Pui thailandez

S-ar părea că trec printr-o perioadă orientală :)
Pentru un gust mai deosebit se pot adăuga în ultimele 5 minute 2 banane tăiate felii.

1 hașme sau o ceapă mică, 1 fir de lemongrass, 1 lingură de ulei, 3-4 lingurițe pastă de curry thailandeză, 4 piepți de pui dezosați și curățați de pieliță, tăiați cubulețe, 1 lingură de sos de pește, 1 linguriță de zahăr, 4 frunze de lămâie kaffir uscate sau sucul și coaja de la o lămâie verde, 400 ml lapte de cocos, o legătură de coriandru proaspăt

Se curăță hașmele sau ceapa și se taie în jumătăți pe lung. Se așază bucățile cu partea tăiată pe tocător și se taie mărunt. Se toacă fin lemongrassul, începând de la capătul subțire până la cotor, care este mai tare. Se încinge uleiul într-un wok sau o tigaie largă pentru câteva minute. Se adaugă hașmele sau ceapa. Se călește 3-5 minute până se înmoaie și devine translucidă. Se adaugă pasta de curry și se lasă 1 minut, amestecând continuu. Se adaugă bucățile de pui și se amestecă până la omogenizarea compoziției. Se adaugă sosul de pește, zahărul, frunzele de lămâie și laptele de cocos. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la minim și se lasă, neacoperit, timp de 15 minute până este gata puiul. În acest timp se amestecă de câteva ori pentru a împiedica sosul să se prindă și pentru a menține puiul acoperit de sos. În timp ce puiul este pe foc, se curăță frunzele de pe tulpinile de coriandru, se fac mănunchi și se toacă grosier. Se gustă sosul și se mai adaugă curry sau sare, dacă considerați necesar. Se adaugă jumătate din cantitatea de coriandru în compoziția sosului, iar restul se presară deasupra. Se servește alături de orez basmati.
Orez pufos: se răstoarnă 300 g orez basmati într-o sită și se dă sub jet de apă până aceasta rămâne curată. Se scurge bine și se răstoarnă într-o cratiță cu 600ml apă caldă. Se aduce la punctul de fierbere, se amestecă o dată, se reduce focul și se lasă acoperit. Se fierbe pentru 10 minute la foc moale, după care se închide aragazul și se lasă să se odihnească 5 minute. Nu necesită scurgere - se servește ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu