sâmbătă, 30 mai 2009

Supa de brânză Emmental

Pe vremea asta urâtă și rece o supă caldă cu crutoane se potrivește la fix :)

30 gr unt sau margarină, 30 gr făină, 1/4 l lapte, 1/2 supă de legume, 200 gr cașcaval Emmental ras, sare, piper, nucșoară, 1 cutie smântână, 2 gălbenușuri, 1 lingură mărar tocat, crutoane

Se topește untul sau margarina într-o oală, se adaugă făina și se prăjește până prinde puțină culoare.
Se stinge cu laptele rece, se amestecă bine să nu facă cocoloașe, se adaugă supa și condimentele și se fierbe 10 minute până se îngroașă puțin.
Se adaugă mărarul tocat și cașcavalul ras. Se amestecă smântâna cu gălbenușurile de ou și se adaugă la supă.
Se mai dă un clocot și... gata!!!
Se servește cu crutoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu