marți, 14 aprilie 2009

Quiche cu ceapa și cheddar

Pe motiv de musafiri am făcut o tartă cu cașcaval și ceapă plus o salată de frunze de spanac și salată cu dressing de muștar... o nebunie :)

25 g unt, 5 cepe mici, 500 g în total, tăiate în jumătate și feliate subțire, 2 ouă, 284 ml smântână, 140 g brânză cheddar, rasă gros
Pentru aluat: 280 g făină, plus extra pentru presărare, 140 g unt rece, tăiat în bucăți, sare

Pentru a prepara aluatul, se pun făina, sarea și untul într-un bol și se amestecă până devin omogene. Se adaugă 8 linguri de apă rece și se amestecă cu mâna până se obține o cocă. Se formează o minge din aluat și se folosește imediat sau se păstrează 2 zile la rece. Aluatul poate fi congelat și păstrat timp de o lună. Se întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină într-un rotund cu 5 cm mai mare decât forma de 25 cm. Se așază în formă lăsând marginile să atârne. Se bagă la frigider sau congelator timp de 20 de minute.
Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius.
Cât timp se răcește aluatul, se topește untul într-o tigaie și se călește ceapa timp de 20 de minute, amestecând ocazional, până devine lipicioasă și aurie. Apoi se ia de pe foc.
Se înțeapă aluatul din loc în loc cu o furculiță, apoi se acoperă cu hârtie pergament sau folie de aluminiu. Se coace orb timp de 20 de minute. Se îndepărtează hârtia și bilele, apoi se mai coace timp de 5-10 minute până devine crocantă.
Între timp, se bat ouăle într-un bol și se adaugă gradual smântâna, se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Se pune ceapa si jumătate din cantitatea de cașcaval în forma de tartă, se toarnă apoi amestecul de ouă și se presară pe deasupra restul de cașcaval. Se coace apoi 20-25 minute, până devine aurie. Se lasă la răcit în formă și se servește cu salată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu