Iar a dat gateala peste mine si am facut un fel de sufleu de pere care se poate manca si cald si rece :)
3 pere coapte, curatate de coaja, sucul unei jumatati de lamaie, 1 lingura zahar brun, 4 lingurite lichior Poire William sau coniac
Pentru topping: 50 gr zahar granulat fin, 1 lingura pudra de cacao, 25 gr migdale, 1 albus de ou
Se incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Se taie perele in bucati mici si se pun intr-o tigaie cu sucul de lamaie si zahar. Cand incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se mai lasa timp de 10 minute. Apoi se ia capacul si se mai coace 8-10 minute pana ce sucul devine gros. Se pun in 4 boluri mici de ceramica a cate 150 ml fiecare si se adauga cate o lingurita de lichior.
Pentru topping, se pun zaharul, pudra de cacao si migdalele intr-un bol, se bate spuma albusul de ou si se amesteca. Compozitia se toarna peste pere si se baga la cuptor timp de 20-25 minute pana ce toppingul prinde o crusta. Se presara cu zahar pudra pe deasupra si... pofta buna :)
3 pere coapte, curatate de coaja, sucul unei jumatati de lamaie, 1 lingura zahar brun, 4 lingurite lichior Poire William sau coniac
Pentru topping: 50 gr zahar granulat fin, 1 lingura pudra de cacao, 25 gr migdale, 1 albus de ou
Se incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Se taie perele in bucati mici si se pun intr-o tigaie cu sucul de lamaie si zahar. Cand incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se mai lasa timp de 10 minute. Apoi se ia capacul si se mai coace 8-10 minute pana ce sucul devine gros. Se pun in 4 boluri mici de ceramica a cate 150 ml fiecare si se adauga cate o lingurita de lichior.
Pentru topping, se pun zaharul, pudra de cacao si migdalele intr-un bol, se bate spuma albusul de ou si se amesteca. Compozitia se toarna peste pere si se baga la cuptor timp de 20-25 minute pana ce toppingul prinde o crusta. Se presara cu zahar pudra pe deasupra si... pofta buna :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu