duminică, 1 martie 2009

Pui la cuptor cu mascarpone

6 linguri de mascarpone, 1 căţel de usturoi, zdrobit, 2 lămâi, curăţate de coajă, apoi tăiate în jumătate, 1 lingură de cimbru, 1 pui ptr grill, ulei de măsline, 3 cepe, tăiate în felii groase


Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se amestecă crema de mascarpone cu usturoiul, coaja de lămâie, cimbru, sare şi piper. Se îndepărtează uşor pielea de pe piept (vârâţi-vă cu grijă degetele pe sub piele) şi se îndeasă compoziţia cu mascarpone. Se presează uşor pielea pentru a netezi umplutura, apoi se dă suprafaţa puiului cu ulei de măsline, sare şi piper. Se umple cavitatea puiului cu lămâile. Se aşază feliile de ceapă la baza unei tăvi, iar deasupra de aşază puiul. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace. Se îndepărtează folia, se toarnă zeama din tavă peste pui, se creşte temperatura la 200°C şi se mai coace timp de 20 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă la odihnit minim ½ oră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu