duminică, 8 martie 2009

Chocolate Crinkles

Reteta de la Fursecul mecanic...
Ies aproximativ 50 bucati absolut delicioase :D

60g unt, 225g ciocolata amaruie, 2 oua, 100g zahar tos, 1 lingurita extract de vanilie, 210 g faina, 1 lingurita praf de copt, un varf de sare, zahar pudra

Se topeste untul intr-un vas pe foc. Cand s-a topit complet, se adauga in vas ciocolata facuta bucati si se amesteca pana se topeste. Se ia vasul din cand in cand de pe foc pentru a nu se lipi. Se lasa la racit. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se amesteca ouale cu zaharul pana devin o crema spumoasa si deschisa la culoare si se incorporeaza compozitia cu ciocolata. Se adauga vanilia, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea, amestecand bine. Se acopera cu o folie de plastic (direct pe aluat) si se lasa peste noapte in frigider. Din aluatul preparat se ia cu o lingurita cate o cantitate mica si se modeleaza sub forma unor mici bile (diametru 2-3 cm). Acestea se dau prin zaharul pudra si se asaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se lasa sa se coaca timp de 15 minute, pana cand incep sa apara mici crapaturi in zaharul pudra de pe fursecuri.

Un comentariu: