luni, 23 martie 2009

Clatite perfecte

Cand am ajuns azi acasa mi s-a facut o pofta de clatite...

100 gr faina alba, 2 oua, 300 ml lapte degresat, 1 lingura ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru prajit

Se pun faina si un praf de sare intr-un castron mare si se face o adancitura in mijlocul fainii unde se pun ouale, se toarna aproximativ 50 ml lapte si o lingura de ulei. Se amesteca dinspre centru, incorporand treptat faina de pe margini, pana se amesteca toata cu ouale, laptele si uleiul. Se bate compozitia cu telul, pana se obtine o pasta omogena, fina si groasa. Se continua amestecarea turnand continuu tot laptele ramas, pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se lasa aluatul sa se odihneasca 30 min. Se incinge tigaia pe foc mediu, apoi se unge cu ajutorul unui prosop de hartie imbibat in ulei. Cu ajutorul unui polonic se toarna din aluat in tigaie, miscand tigaia pentru a acoperi toata suprafata cu un strat subtire si uniform de compozitie. Daca tigaia are temperatura ideala, foaia de clatita se intoarce dupa 30 de secunde. Se tine pe foc inca 30 de secunde apoi se asaza pe un platou cald.

Le-am incercat cu 2 umpluturi:
Ceapa, branza si bacon: se prajeste ceapa maruntita, se adauga cubulete de bacon si se prajesc impreuna pana devin aurii. Se pune amestecul pe clatite si se completeaza cu branza cheddar rasa. Se impaturesc clatitele si se dau 5 minute la cuptor, pana se topeste branza. Se servesc fierbinti.
Lamaie si zahar: zeama de lamaie si zahar tos dupa gust.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu