sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Spuma de ciocolata

Aveti aici o reteta... delicioasa! Un singur lucru am de comentat: nu folositi o ciocolata cu concentratie foarte mare de cacao (maxim 65%), deoarece iese spuma prea amaruie!

200 g ciocolată amăruie, ruptă în bucăţi, 4 ouă mijlocii, separate, 2 linguri lichior de portocale, 1 lingură zahăr tos, coaja de la o portocală, tăiată în beţişoare


Topiţi ciocolata într-un vas aşezat deasupra unei cratiţe în care fierbe mocnit apă (bain-marie). Amestecaţi şi lăsaţi să se răcească uşor. Amestecaţi în ciocolată gălbenuşurile şi lichiorul de portocale. Bateţi albuşurile pînă s-au întărit uşor. Amestecaţi rapid o lingură de albuşuri în ciocolată pentru a înmuia amestecul. Încorporaţi treptat albuşul rămas pînă cînd amestecul de ciocolată s-a omogenizat. Lăsaţi să se răcească la frigider. Topiţi la foc mic zahărul în 3 linguri de apă. Aduceţi la punctul de fierbere, adăugaţi beţişoarele de coajă de portocală şi lăsaţi pe foc 4-5 min pînă se caramelizează. Scoateţi beţişoarele de portocală cu o spumieră, dezlipiţi-le şi lăsaţi-le să se răcească pe o farfurie. Serviţi spuma pe farfurioare de desert şi decoraţi cu fîşiile de portocală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu