vineri, 9 ianuarie 2009

Placinta crocanta cu cartofi

1,3 kg cartofi de marime medie, 85g unt, topit, 1 lingura de frunze de cimbru, plus 1 ramurica, 1 varf de cutit de nucsoara, 2 linguri de ulei de masline, sare de mare, la servire

Se incalzeste cuptorul la 220°C. Se curata cartofii si se pun intr-un vas cu apa rece, sarata. Se dau in clocot, se fierb timp de 3 minute si se scurg. Cand s-au racit suficient pentru a fi manuiti, se taie cativa in felii. Se inveleste baza unui vas termorezistent, rotund, cu unt, apoi se pune o ramurica de cimbru in mijloc. Se acopera cu o felie de cartof, apoi se aranjeaza restul feliilor de jur imprejur. Se feliaza restul cartofilor si se pun intr-un bol, peste care se toarna untul ramas, nucsoara, frunzele de cimbru, sare si piper. Se amesteca totul, apoi cartofii se pun peste feliile aranjate si se preseaza usor pentru a aplatiza. Se coace placinta la cuptor. Din cand in cand se scoate, se preseaza cu o spatula si se stropeste suprafata cu ulei de masline. Se coace timp de 1 ora - 1 ora si 15 minute, pana cand marginile devin aurii si crocante. Se scoate cu grija pe un platou, se presara cu sare de mare si se serveste taiata in felii, cu un sos de iaurt si usturoi.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu