marți, 17 februarie 2009

Supa picanta de morcovi cu linte

Seria de gatit continua cu o supa crema de morcovi ffff. buna! Adica mie mi-a placut :)

2 lingurite seminte de chimen, sucul de la 1 lamaie, 1 praf fulgi de chilli uscat, 2 linguri ulei de masline, 600g morcovi, spalati si taiati cuburi, 140g linte rosie, 1 l supa de legume fierbinte, 125 ml lapte, iaurt natural si paine naan la servire

Se incalzeste o tigaie mare si se prajesc semintele de chimen si fulgii de chilli timp de 1 minut sau pana ce incep sa sara in tigaie si sa-si degaje aroma. Se scoate aprox jumatate din cantitatea de seminte si se lasa de o parte. se adauga uleiul, morcovii, lintea, supa si laptele in tigaie si se dau in clocot. se fierb timp de 30 minute, pana ce lintea se inmoaie si se umfla. se mixeaza supa cu un blender, pana devine fina (sau o puteti lasa cu bucati de legume daca preferati). Se asezoneaza dupa gust, iar la servire se adauga iaurtul si se presara semintele ramase. Se serveste cu paine calda naan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu