2 ardei grași galbeni tăiați în bucăți, 2 cepe roșii tăiate in 6, 2 dovlecei tăiați in felii groase, 1 vânătă mare tăiată în bucăți, 1 lingură ulei de măsline, 100 gr telemea de vacă, 1 ou, 200 ml iaurt, o cutie de roșii pasate, oregano uscat sau propaspăt
Se încălzește cuptorul la 200 grade. Se pun legumele într-o tavă mare, se amestecă împreună cu uleiul de măsline, se asezonează, apoi se coc 25 de minute, până când se înmoaie. Se sfărâmă telemeaua de vacă și se amestecă cu oul, iaurtul, sare și piper. Când legumele sunt gata, se transferă într-un vas termorezistent și se adaugă piureul de roșii și oregano. Deasupra se toarnă compoziția cu ou, se mărește intensitatea cuptorului la 220 grade și se coace 20-25 de minute, până când toppingul se rumenește.
Se poate servi și caldă și rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu